Samen van plan tot uitvoering

Architectuur heeft binnen Lakerveld ingenieurs- en architectuurbureau BV  de opvatting dat de gebruiker van een gebouw of woning centraal moet staan en niet gebaseerd op mode of tendensen. Balans zoeken tussen functionaliteit en esthetiek.

Door deze opvatting kan er geen sprake zijn van een invuloefening, maar vraagt de ontwerpopgave een individuele benadering.

Lakerveld ingenieurs- & architectuurbureau BV heeft zich in 30 jaar ontwikkeld van een restauratiebureau, dat zich bezig hield met het restaureren van monumentale gebouwen tot een bureau dat, met 14 medewerkers, over de hele breedte van de bouwpraktijk opereert. 

Onze opdrachten lopen uiteen van woningbouw en utiliteitsbouw tot herbestemming van bestaande gebouwen of complexen. Wij streven bij voorkeur naar een integraal ontwerpproces met de opdrachtgever maar ook met de relevante adviseurs. Dan wordt niet alleen onze kennis maar ook die van anderen slim ingezet voor een maximaal haalbaar resultaat.

Een goed voorbeeld hiervan is het uitbreiden en ontwerpen van nieuwe scholen en studies naar de herbestemming van ons religieus – en industrieel erfgoed. De opdrachten variëren sterk in soort en grootte. Ook ogenschijnlijke kleinere opgaven vormen voor ons een uitdaging. U ziet dat terug in de eerder uitgevoerde projecten die we u graag tonen.