Iedere opgave is maatwerk en vraagt daarom om een geheel eigen benadering. Ook in het geval van de restauratie en herbestemming van Het Hooge Huys aan de B 32 en 36 in Ottoland.

Het plan voor de herbestemming van deze monumentale woonboerderij bestaat uit de splitsing van de boerderij in 6 wooneenheden en het realiseren van 3 vrijstaande en 2 half-vrijstaande woningen op het achtererf.

De woningen in de boerderij zijn dusdanig ontworpen dat die de structuur van de boerderij volgen. Het voorhuis blijft voorhuis en haar bestaande ruimten zijn qua functie leidend. In het achterhuis/voormalige stalruimte komen op de begane grond 2 woningen en op de voormalige hooizolder komen een woning met een loggia en 2 studiowoningen, waarbij de gebinten blijven behouden. Op het erf komt een schuur waarin bergingen voor meerdere woningen worden gerealiseerd.  Er is alles aan gedaan om het bestaande beeld, te zien vanaf de B, zoveel als mogelijk te behouden. De doorzichten naar het achterliggende landschap vinden we essentieel en het achtererf met nieuwe woningen kan worden versterkt met oever- en erfbeplanting en met streekeigen begroeiing in de vorm van knotwilgen, hoogstam fruitbomen, leilindes en liguster en buxushagen.  Ons bureau werkt met veel toewijding aan de uitwerking van het plan waarbij de nieuwe bewoners centraal staan. Bovendien blijft een bijzonder monument behouden.