Dorpskerk en verenigingsgebouw ’t Geinlicht

opdrachtgever:
Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord
realisatie:
2015 - 2017
situering:
Nieuwegein
omschrijving:
Midden in het voormalige dorp Jutphaas staat de bijna tweehonderd jaar oude Dorpskerk. Het interieur van deze karakteristieke kerk is vernieuwd. Zo hebben de bankenblokken plaatsgemaakt voor stoelen, waardoor de nodige flexibiliteit ontstaat aangaande de liturgische invulling en het gebruik van de kerk. De vloer is vernieuwd en voorzien van vloerverwarming. Een doorbraak en verbinding met verenigingsgebouw ’t Geinlicht is tot stand gekomen, middels een glazen corridor. Daarnaast is ’t Geinlicht kleinschalig uitgebreid en geheel gerenoveerd. Ook is een verdiepingsvloer toegevoegd ten behoeven van extra zaalruimte.
De kerk en het verenigingsgebouw zijn hiermee aangepast aan de behoeften van deze tijd.