Op 22-07-2020 is de Koningin Wilhelminaschool aan de Drossaardslaan 70 te Leerdam opgeleverd! De renovatie kent een lange geschiedenis. Al in 2012 zijn onze opdrachtgever en wij in de pen geklommen om aan te tonen dat het schoolgebouw aan een grondige renovatie toe was. Door allerlei redenen is er uiteindelijk pas in mei 2019 budget beschikbaar gesteld. Helaas was dat onvoldoende om de gewenste duurzaamheidsmaatregelen mee te nemen. We moesten daarop dus fors bezuinigen.

In goed overleg met de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden is er separaat een extra verzoek in het college en de raad gekomen om alsnog de duurzaamheidsambities mogelijk te kunnen maken. Het zou immers echt een gemiste kans zijn. En dat is gelukt! Meer dan een compliment waard aan het bouwteam, die dit in een rijdende trein hebben georganiseerd. Goed om te beseffen dat dat niet altijd even makkelijk is.

Naast interne aanpassingen is er binnen weinig meer zichtbaar van hoe het er een paar maanden geleden uitzag. Ook het exterieur oogt fris en modern.

De school is voorzien van decentrale ventilatie CO2-gestuurd. Led-verlichting. Het casco is geïsoleerd door de buitenkozijnen met boeiboorden te vervangen, door de gevels en platte en hellende daken na te isoleren.

Ook is voorzien in ‘slimme’ thermostaatknoppen, die schakelen op aanwezigheid en daardoor het gasverbruik minimaliseren.

Ook is voor rekening van de opdrachtgever een veld zonnepanelen weggelegd, die ervoor moet zorgen dat datgene wat er aan stroom nog wordt verbruikt zelf wordt opgewekt.

Met dank aan de foto’s die we van Aannemersbedrijf J. van Dalen b.v. mochten gebruiken.

Dank voor het vertrouwen in onze diensten als directievoerder en architect!